Hier ga ik dan…

Hier ga ik dan, mijn allereerste blog.
In eerste instantie niet iets wat ik mezelf ooit had zien doen maar gezien de gebeurtenissen de afgelopen maanden leek het me, vooral voor mezelf dan, wel goed om mijn gevoelens en ervaringen neer te pennen.
De reden waarom ik deze zaken ook publiceer is voornamelijk omdat ik het onderwerp ter sprake wil brengen zodat meer mensen zich kunnen behoeden.

Het begon allemaal exact 1 jaar geleden toen mijn tante ons contacteerde met het nieuws dat onze familie drager is van een gemuteerd gen, nl. BRCA1, en dat wij – mijn broer en ikzelf – ons beter ook zouden laten testen.
En ja, ik hoor jullie zeggen wat ik toen ook dacht: “BRC-wat??”
Een BRCA gen is een gemuteerd gen dat overgebracht kan worden van generatie op generatie en de drager een verhoogde kans op kanker geeft, ik kom hier later nog op terug.

In ieder geval, op dinsdag 12 juli 2016, ga ik samen met mijn broer op consultatie.
Onze contactpersoon was Sylvia De Nobele, een zeer aangename en meelevende dame die ons haarfijn uitlegde hoe onze stamboom en het verloop van de erfelijkheid van dit gen in elkaar zitten.
Aangezien mijn papa 9 jaar geleden overleden is en wij geen weet hebben of hij ook drager was is er een kans dat noch mijn broer, noch ikzelf ook drager zijn. Indien papa wel drager was, dan hebben we elk 50% kans op positief nieuws.
4 november zouden we elkaar terug zien met de resultaten van onze bloedtest.
De maanden die dan volgen gaan af en toe toch wel gepaard met een kleine angst voor een negatief nieuws.

8 gedachten over “Hier ga ik dan…

 1. Hierbij wil ik een dikke proficiat geven aan mijn dochter om de moed te hebben deze blog te starten.
  Ik weet zeker dat deze blog een openbaring zal vormen voor vele dragers van het Brca1 gen.
  Het zal zeker en vast helpen ervaringen te delen en alles bespreekbaar te maken.
  Met ups en downs maar ons Fietje komt er wel en zal ook veel optimisme geven aan de vele
  meisjes (vrouwen) die met het gen kampen.
  Succes !!!! 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Hey Delphine, met wat ongeloof lees ik net je blog, je komt niet zo vaak iemand in je directe omgeving tegen die hierover kan/ wil communiceren, na dit ongelukkig nieuws ben ik blij dat je wel het geluk hebt vroeg kennis te krijgen alvorens ziek te zijn… chapeau met de manier dat je met je ervaring omgaat en alvast heel veel succes om de toekomstige obstakels te overwinnen…
  X Stefan en Romanie

  Like

 3. Hoe moedig Delphine !
  Ik denk dat je vele vrouwen zult helpen de moed te hebben de stap te zetten
  Een kranig MADAM ! !!

  Like

 4. Miss Packo, we wil be your support and your back up captain!
  Search for the text desiderata on the world wide web ,read it carefully and find some happines in it! Xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s